Zoeken naar Hanzestad Zutphen

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

     Hanzestad Zutphen
 
Hanzesteden.
De kogge bewees ook hier weer zijn goede diensten. Als je over de brug van Kampen loopt, kun je de sfeer van de oude Hanzestad bijna ruiken. In het Gotische Huis, een zestiende eeuwse koopmanswoning, zit nu het Stedelijk Museum. Het was eerst een grutterswoning. Er zijn nog drie stadspoorten te zien, zoals de Koornmarktspoort uit begin veertiende eeuw en is hiermee de oudste poort van Kampen. Terechtstellingen werden vroeger uitgevoerd achter het stadhuis. Daar is nu het Koepleintje. Grappig om te weten: het kleinste huisje van Kampen had een benedenverdieping die kleiner was dan de bovenverdieping. Dat komt doordat de afmetingen van de benedenverdiepingen moesten worden aangepast om de schepen niet te hinderen. De steeg naast het huisje was namelijk ooit een watertje dat de IJssel met de stadsgracht verbond! In de Hanzesteden kun je dus nog steeds zien dat het ooit Hanzesteden waren. De meeste Hanzesteden hadden een waag, een stadsmuur, koopmanshuizen en natuurlijk niet te vergeten de havens bij de rivieren. We nemen een kijkje in Zutphen dat aan de IJssel ligt in Gelderland.
Hanzestad Zutphen Mijn Gelderland.
Het logo van Hanzestad Zutphen Bron: Hanzesteden. Zutphen wordt ook wel Torenstad genoemd vanwege zijn grote, historische gebouwen die de skyline vormen van de stad. Met verschillende musea, hofjes en andere bezienswaardigheden waan je je hier bijna in de Middeleeuwen.
Hanzestad Zutphen de tweede parel Wilma Takes a Break.
Zoeken naar: Zoeken. Hanzestad Zutphen de tweede parel. 17 april 2015 Geschiedenis Gelderland, Hanzestad Zutphen, Hanzesteden, Hanzesteden langs de IJssel, IJssel, stedentrip, weekendtrip, Zutphen Wilma. Deel 2 in de serie Nederlandse Hanzesteden. Wist jij dat Zutphen een van de oudste steden van ons land is?
Hanzestad Zutphen: eigenzinnig en origineel Visit Hanzesteden.
Tijdens een stadswandeling of fietstocht ontdek je de bijzondere plekjes van Zutphen. Of pak de fluisterboot, dan zie je de Hanzestad van een heel andere kant. Niet alleen de buitenkant van die mooie panden in Zutphen is de moeite waard.
Hanzestad Zutphen 605101 in Zutphen Gelderland. Route.nl. Route.nl. Falk. Home pagina. Route.nl. Facebook. Twitter. Google. Pinterest.
Upgrade naar premium. Hanzestad Zutphen Hanzestad. Zutphen wordt ook wel eens de Torenstad genoemd, vanwege de historische torens die je vindt in deze stad. Een groot deel van de monumentale bouwwerken en het historische centrum van de stad ontstonden in de Hanzetijd.
Zutphen stad Wikipedia.
In die tijd is Zutphen uitgegroeid van een Germaanse nederzetting via een belangrijk machtscentrum rond 1000 en een succesvolle handelsstad rond 1300 tot een middelgrote stad anno nu. De stad kreeg stadsrechten aan het einde van de twaalfde eeuw en trad toe tot de Hanze. Het Wapen van Zutphen draagt nog altijd de symbolen van een Hanzestad.
Hanzestad Zutphen VVV Zutphen.
Dat daar veel geld mee verdiend werd, is nu nog steeds terug te zien in de Hanzestad. De stadswandeling Hanzestad Zutphen voert je in circa 2 uur langs de herinneringen aan deze tijd. Deze wandeling is te koop bij VVV Zutphen.

Contacteer ons