Resultaten voor kasteel duitsland disney

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

     kasteel duitsland disney
 
Kasteel Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland.
Home Vakanties Kasteel Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland. Kasteel Neuschwanstein: het mooiste kasteel van Duitsland. Geschreven door de redactie 17 september 2017. De titel zegt het al: het imposante Kasteel Neuschwanstein is het mooiste en meest bekende kasteel van Duitsland.
Disney in Duitsland Reizigersbeoordelingen Slot Neuschwanstein TripAdvisor.
Disney in Duitsland. Alhoewel het Disney kasteel is gebaseerd op Neuschwanstein hebben de Duitsers ook erg veel gekopieerd van Disney. Lange wachtrijen om vervolgens met een noodtempo door dit speciale kasteel te worden gejaagd. Jammer want er is genoeg moois te zien.
Deze locaties van Disneyfilms kan je echt bezoeken!
Een halve eeuw later is het dé inspiratiebron voor Assepoester. Het glazen muiltje kan je dus zelf passen in Duitsland. Sterker nog: Walt Disney himself bezocht halverwege de twintigste eeuw het kasteel en was zo onder de indruk van de feeërieke architectuur het kasteel dat het voortaan eveneens dienst doet als rolmodel voor hét echte Disneykasteel.
Slot Neuschwanstein Wikipedia.
Walt Disney heeft Neuschwanstein bezocht voordat de bouw van zijn eerste themapark begon en het was de inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland in Californië. Tussen de bergen werd rond 1850 iets hogerop de bekende Marienbrücke gebouwd door koning Maximiliaan II, de vader van Lodewijk.
Kasteel Neuschwanstein Romantisch Sprookjesslot.
Het is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw door koning Lodewijk II van Beieren, die later krankzinnig werd verklaard. Met ruim13, miljoen bezoekers per jaar is het Slot Neuschwanstein een van de populairste toeristische attracties van Duitsland. De bouw startte in 1869 en het moest het uiterlijk van een middeleeuws ridderslot krijgen. Het ontwerp is van de theaterarchitect en decorontwerper Christian Jank, de uitvoering was in handen van Eduard Riedel en Georg von Dollmann. Bij het overlijden van Lodewijk in 1886 werd de bouw meteen stilgelegd. De oorspronkelijke naam van het slot was Neue Burg Hohenschwangau genoemd naar de burcht van de heren van Schwangau die zich op dezelfde plaats bevond. Na 1886 kreeg het slot zijn huidige naam. Het kasteel is uitgegroeid tot een Europese topattractie. De bezoekers kunnen ervoor kiezen om naar boven te lopen of om zich met een koets te laten brengen. Het romantische uiterlijk dat er verantwoordelijk voor is dat het een sprookjeskasteel genoemd wordt, is de inspiratiebron geweest voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland in Californië. Walt Disney heeft zelf Slot Neuschwanstein, voordat de bouw van zijn themapark begon, bezocht.
Kasteel Neuschwanstein in Beieren informatie.
Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het kasteel Neuschwanstein bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres. Wat voor soort. vakantie zoekt u? Schrijf u nu in voor onze. De populairste vakanties. Populair op duitsland-reisgids.nl. Winkelen in Duitsland.
De mooiste sprookjeskastelen in Duitsland Suncamp.
Dit zijn volgens ons de vier mooiste sprookjeskastelen van Duitsland. Schloss Neuschwanstein in Schwangau. Wil jij je samen met je kinderen even in een sprookje wanen? Breng dan een bezoekje aan het beroemde Schloss Neuschwanstein in het dorp Hohenschwangau. Dit grote en sprookjesachtige kasteel werd in de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Lodewijk II en ligt op een droomlocatie met aan de ene kant de hoge bergen en aan de andere kant de zacht glooiende, groene vlakte. Lodewijk II wilde een middeleeuws ridderslot hebben en liet dit slot bouwen naast het kasteel van zijn vader, Hohenschwangau. Het slot wordt ook wel het sprookjeskasteel genoemd, omdat Walt Disney het kasteel als inspiratie heeft gebruikt voor het kasteel van Doornroosje in DisneyLand Park Californië.

Contacteer ons