Op zoek naar spel hanzesteden?

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

     spel hanzesteden
 
Hanzesteden.
De Nederlandse Spellenprijs is de kwaliteitsprijs voor in h. Over het spel. De Duitse Hanze was een samenwerkingsverband van voornamelijk Duitse kooplieden tijdens de Middeleeuwen. De steden die zich hierbij aansloten, werden Hanzesteden genoemd. Dit verbond was officieus en is nooit door een verdrag bevestigd.
Hanzesteden bordspel Intertoys.
Tijdens de Middeleeuwen was de Duitse Hanze een samenwerkingsverband van voornamelijk Duitse kooplieden. De steden die zich bij dit verband aansloten werden Hanzesteden genoemd. Er zijn zeker 200 steden die direct of indirect bij de Hanze betrokken waren. De spelers zijn net als in het spel Hanze, kooplieden.
Hanzesteden: Spellendatabase Bordspelmania.
Hanzesteden is een spel met relatief eenvoudige spelmechanismen, maar toch zit het spel boordevol tactiek. Ik vind Hanzesteden een topper die gerust naast Steden Tijdperk, Hoogspanning, Tikal, Maharadja, Puerto Rico, El Grande en andere toppers mag staan. Alleen jammer van het oerlelijke en gortdroge speelbord.
Hanzesteden/Hansa Teutonica Review Spellenclub 13.
Het spel is vrij eenvoudig uit te leggen, de spelduur is aangenaam kort voor een spel met zoveel mogelijkheden en er is voldoende interactie. Je kan Hanzesteden ook met twee spelen. Het spelbord wordt dan aan de hand van soldaten in 16 provincies verdeeld.
Hanze.
Over het spel. In de veertiende eeuw doorkruist de handelsvloot van omliggende Hanzesteden de Oostzee. De spelers zijn slimme kooplieden die elkaar te snel af willen zijn en met hun kapitaal her en der goederen kopen en elders weer afzetten.
AnderSpel Hanze.
1 spelbord, 78 goederenfiches in 6 verschillende kleuren, 22 munten, 1 schip, en voor elke speler: 1 geldzak en 15 marktkramen in zijn spelerskleur. Het spelbord toont negen Hanzesteden gelegen aan de Baltische zee. Tijdens het spel vaart het schip van de ene stad naar de andere, maar niet elke route is mogelijk.
Hanzesteden NL YouTube.
Published on Feb 11, 2013. Uitleg Review van het spel Hanzesteden, uitgegeven door 999 Games, door Nox Spellenzolder. Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust. 45-60 Minuten Speeltijd. Het nieuw te plaatsen bonus-fiche legt men gedekt op het spelersbord pas aan het einde van de beurt wordt het open op het bord geplaatst.
Vind hanze in Gezelschapsspellen Bordspellen op Marktplaats.nl.
Nog nieuw in de seal. Wedijver om de economische macht in de hanzesteden van de 14e eeuw. Doorkruis de oostzee met een gemeenschappelijk handelsschip, steeds op zoek naar buitenkansjes om goedkoop elders gewilde handelswaren te bemachtigen. De spelers zijn slimme kooplieden die elkaar te snel af willen zijn.

Contacteer ons